Чемпіонат Запоріжжя серед ветеранів

У шаховому клубі «Думка» завершився чемпіонат Запоріжжя серед ветеранів. У ньому прийняло участь 34 шахісти.

Найбільш чисельною була група ветерані віком 65 років і старше – 20 осіб. Серед них було 8 кандидатів у майстри, 11 першорозрядників і один шахіст другого розряду. Драматичною був фініш чемпіонату. У останньому турі принциповою була зустріч кандидатів у майстри Юрія Березовського з Ігорем Хохловим.  При цьому рейтинг першого був на 90 пунктів вище, а перемога в цій партії приносила йому друге місце. Але переміг Ігор Хохлов і наздогнав по кількості очок Станіслава Межебицького. У обох 7 очок з 9. Але у С.Межебицького виявились кращі додаткові показники і він став переможцем, І.Хохлов – другий, О.Коротя – третій.

У групі чоловіків віком від 50 до 65 років з дев’яти учасників було 2 майстра спорту, 6 кандидатів у майстри і один першорозрядник. Тут також все вирішив останній тур. Тарас Мацегора, який був лідером, програв Костянтину Сімонову опинився на третьому місці. Переможцем став кандидат у майстри Олександр Приймаков, другим призером – міжнародний майстер Микола Кущ. Вони набрали однакову кількість очок – по 6, але додаткові показники виявились кращими у Олександра.

У жінок беззаперечним переможцем виявилась першорозрядниця Надія Алексєєва – 7 перемог у восьми партіях. Друге місце зайняла Тамара Кучер (5 очок), третє – Валентина Бєломорець (3,5 очок).

Переможці і призери чемпіонату були нагороджені грамотами і медалями Департаменту  спорту, сім`ї та молоді Запорізької міської ради та призами від міської Федерації шахів. Переможці крім цього отримали право грати у фіналі чемпіонату Запоріжжя у жовтні 2019 року.

Share This